1. Ana Sayfa
  2. Sosyal Medya
  3. İnstagram Dondurma Nasıl Yapılır?

İnstagram Dondurma Nasıl Yapılır?

İnstagram Dondurma Nasıl Yapılır?

İnstagram dondurma işleminin bilgisayarda nasıl yapılacağını bu makalede anlatacağız.

Hesabınızı dondurma işlemini bilgisayarda internet tarayıcısını kullanarak kolaylıkla yapabilmeniz mümkün. Bu işlem İnstagram uygulaması içerisinde maalesef mevcut değildir. İnstagram dondurma denen bu işlemin sonrasında profiliniz görünmeyecek, yapmış olduğunuz beğeniler ve yorumlar geçici bir süreliğine kaldırılacaktır. Hesabınıza bir daha giriş yapmanız halinde daha önce paylaşmış olduğunuz videolarınız, fotoğraflarınız ile beğeniler ve yorumlar geri gelecektir.

İnstagram Dondurma İşlemi Nasıl Yapılır?

  • Vermiş olduğumuz “İnstagram Dondurma Linki”ne tıklayın
  • Açılacak olan sayfadaki “Hesabı Neden Kapatıyorsun” sorusuna cevaplar arasında size uygun olanı seçin. (Pekte önemli değil açıkçası)
  • “Devam Etmek İçin Lütfen Şifreni Tekrar Gir” kutusuna mevcut instagram şifrenizi girin.
  • Sayfanın altında yer alan “Hesabımı Geçici Olarak Kapat” butonuna basarak işlemi tamamlayın. Ve açılacak olan onay penceresini onaylayın.

Bütün bu işlemleri yaptığınız halde anasayfa’ya yönlendirme yapılıyorsa büyük bir ihtimalle tarayıcınızdaki çerezler bu soruna yol açmaktadır. Bunun çözümü ise farklı bir cihazdan hesap dondurmayı denemek veya tarayıcınızdaki önbelleği ve çerezleri silip tekrar aynı işlemi denemek olacaktır.

instagram_dondurma

İnstagram Dondurma ‘dan Önce Bilmeniz Gerekenler

  • Dondurma işlemini yaptıktan sonra 24 veya 48 saat süren zaman içinde talebiniz gerçekleşecektir. Bu zaman dilimi içinde hesabınıza girmek isteyince aranan kullanıcı bulunamadı veya parola yanlış uyarılarını alabilirsiniz.
  • Dondurma işlemini yaptığınız hesap için aktif hale getirebilmenin yolu telefon üzerinden hesabınıza giriş yapmak olacaktır.
  • Dondurduğunuz instagram hesabınızı açtıktan sonra tekrar dondurmak isterseniz ancak 1 hafta sonra dondurabilirsiniz. Bu süreyi beklemek zorundasınız.

İnstagram hesabınızı dondurmak istediğiniz an hesap şifrenizi unutmamanız gerektiğini kesinlikle aklınızdan çıkarmayın. Çünkü hesabınızı dondurduktan sonra size şifre hatırlatma veya şifre yenileme gibi seçenekler sunulmayacaktır.

Dondurmuş olduğunuz hesabı aktifleştirdikten sonra eski beğenileriniz, yorumlarınız, paylaştığınız fotoğraflar ve videolar geri gelecektir. Fakat bazı kullanıcılar fotoğrafların hemen değilde 2-3 gün içerisinde geri geldiğini söylemetedir.